Servicii

Logistică

Macromex deține o infrastructură logistică impresionantă, de înaltă performanță, pentru depozitarea și distribuția produselor cu temperatură controlată. Aceasta garantează păstrarea calității produselor pe tot lanțul de distribuție, până ce acestea ajung la consumator. De asemenea, misiunea noastră este de a livra la timp către toti partenerii noștri din retail și horeca. Pentru depozitul Edenia, Macromex utilizează 20% energie verde.


Scopul principal al serviciului logistic specific firmei Macromex este livrarea la timp a mărfurilor, respectând administrarea corespunzătoare a fluxului mărfurilor, ceea ce constituie sistemul major de asigurare a serviciului pentru clienţi

Infrastructura logistică include:
2 centre de distribuție (Corso Distribution Center din Chitila și Edenia Distribution Center din Câmpia Turzii), 5 puncte de cross-docking (Arad, Craiova, Brașov, Bacău, Constanța), flotă auto proprie de mașini cu temperatură controlată și tehnologie de ultimă generație pentru pregătirea comenzilor și pentru optimizarea proceselor de distribuție, asigurând servicii complete pentru un număr mare de produse cu temperatură controlată.

Astfel, distribuim peste 150.000 paleți de marfă/an, cu un ritm de 15.000 – 20.000 livrări/lună, în condiții de procesare comenzi de diferite tipuri și dimensiuni: de la câteva camioane/comandă, până la câteva kg/comandă; comenzile pot fi la nivel de paleți, baxuri sau chiar unități, iar timpul de operare (preluare comandă – livrare) este de 24-48 ore. Desigur, operarea se face în conformitate cu normele de securitate și siguranță; certificare ISO 22000.

Distribuție

Macromex deține în momentul de față 2 centre de distribuție (Corso Distribution Center din Chitila și Edenia Distribution Center din Câmpia Turzii) precum și 5 puncte de cross-docking (Arad, Craiova, Brașov, Bacău, Constanța)

Depozitul Edenia Distribution Center din Câmpia Turzii este primul depozit de tip High-Bay pentru produse congelate din România și cel mai înalt din Europa (42 m), complet automatizat.

Capacitate de stocare:

 • 17.000 paleți pentru zona de produse congelate (-22 grade Celsius), dintre care 15.560 paleți în High-Bay
 • 500 paleți în zona de produse refrigerate (2-4 grade Celsius)
 • 16 niveluri de depozitare în High-Bay
 • Operare cu 3 macarale automate și sisteme de transport paleți (conveioare)
 • Tehnologie de picking: Pick by Voice, goods to person, person to goods
 • Sistem avansat de management al depozitului
 • Servește zona de nord-vest a României și principalele piețe externe din regiune
 • Poziționare geografică strategică: timp de livrare mediu de 24 ore către țările învecinate

Depozit Corso Distribution Center

Capacitate de stocare:

 • 4.200 paleți în zona de congelate (-22 grade Celsius)
 • Paleți în zona de refrigerate (2-4 grade Celsius)
 • 5 niveluri de depozitare
 • Tehnologie de picking: pick by voice
 • Sistem avansat de management al depozitului
 • Serveste zona de sud și est

Marketing

Fiecare brand din portofoliul Macromex a fost conceput complet diferit față de standardele și modelele clasice ale industriei. Prin modul în care am poziționat mărcile noastre, le-am creat imaginea și am planificat campaniile de comunicare, demonstrând că originalitatea poate atinge noi niveluri și poate inspira consumatorii la noi experiențe.

Macromex a reușit să dezvolte branduri de success:
Edenia este lider pe segmentul premium de produse congelate, cu o gamă variată, ce acoperă mai multe categorii, precum legume, fructe, carne, pește, semipreparate sau pizza.

Corso a devenit brandul nr. 1 de înghețată, chiar după primul an de la lansare.

La Strada este brandul de înghețată premium, care a adus moda în această industrie, devenind prima înghețată “pret-a-porter”.

De asemenea, departamentul de marketing din cadrul companiei Macromex dezvoltă campaniile de marketing pentru brandurile partenere, precum Philadephia, Haagen Dazs, Babybel, La Vache Qui Rit, Snickers, Mars, Bounty, Twix, Paula și altele.

Vânzări

Macromex deține în momentul de față 6 divizii de vânzări: Retail, IKA, Ice, HORECA, Export. Comerțul online este de asemenea integrat în business-ul Macromex, prin două platforme online dedicate clienților din HORECA și proprietarilor de magazine alimentare.

Bocado.ro - este inițiativa Macromex ce vine în întâmpinarea specialiștilor HoReCa, ajutându-i cu soluții profesionale prin care să-și usureze munca, timpul petrecut în bucătărie, și să crească în mod real calitatea serviciilor.

Mercadi.ro - este inițiativa Macromex ce vine în întâmpinarea proprietarilor de magazine alimentare , ajutându-i cu soluții profesionale prin care să-și usureze munca, să scurteze timpul petrecut pentru aprovizionare, și să crească în mod real calitatea serviciilor.