Macromex preia distribuția de înghețată Häagen Dazs

Macromex, unul dintre cei mai mari jucători din industria alimentară din România, va prelua, începând cu luna februarie, distribuția de înghețată Häagen Dazs. Până acum, brandul american de înghețată a fost distribuit de Maresi Foodbroker.

„Anul trecut am preluat distribuția Alpro și în februarie 2020 vom prelua Häagen Dazs. Vorbim de parteneriate strategice pentru că segmentul de înghețată vegetală a fost slab acoperit, iar în al doilea caz vorbim de o înghețată gourmet, iar cu aceste preluări ajungem la un portofoliu complet”, a declarat Albert Davidoglu, CEO Macromex

În ceea ce privește abordarea și strategia de dezvoltare a mărcii, executivul a spus că vor fi investiții semnificative în acest brand, în campanii TV și digital.

„Proprietarii Häagen Dazs își doresc mass-market acum. Anul trecut au lansat versiunea stick și pentru asta au nevoie de vitrine frigorifice, iar noi ne-am potrivit foarte bine cu strategia lor. În plus, marca va avea prezență în mai multe puncte de vânzare. , chiar și în retailul independent”, a adăugat Albert Davidoglu, CEO Macromex 

În ceea ce privește rezultatele pe care le va genera această preluare, Albert Davidoglu susține că odată cu preluarea distribuției Häagen Dazs și a mărcii de înghețată Alpro, Macromex va atinge o cotă de piață de 12%, ceea ce va asigura a doua poziție în piață.